Samarbeid

Østre Agder kommunene tilhører en felles bo- og arbeidsmarkedsregion der alle er avhengige av hverandre for at vi sammen skal kunne bidra til vekst og utvikling.

Morrow Batteries

Like før jul i 2021 ble det klart at Morrow Batteries valgte Arendal og Eyde Energipark som lokasjon for sin gigafabrikk. «Arendal er så tett på perfekt som vi kommer. Vi fokuserer på miljø. Det sett sammen med infrastruktur, logistikk og totalpris gjør at Eyde Energipark trakk det lengste strået», sa administrerende direktør i Morrow Batteries Terje Andersen  etter at nyheten var kjent. Fabrikken skal serve Europa med batterier til bil – og skipsindustrien, to bransjer som begge opplever batterimangel.  Etableringen betyr mye for hele Sørlandet. Det anslås at etableringen vil gi mellom 2.000 og 2.500 nye arbeidsplasser. Byggestart er planlagt i 2023. Fabrikken har en kostnad på 5 milliarder kroner.

Morrow planlegger også innovasjonssenteret Battery Innovation Centre på UiA, Campus Grimstad. Dette blir et kompetanse- og utviklingssenter for hovedfabrikken som gir gode forutsetninger for arbeidslivsrelevant utdanning, sier rektor på UiA, Sunniva Whittaker. Innovasjonssenteret hadde byggestart tredje kvartal 2021 og ble offesielt åpnet 9.juni 2023.

 

 

 

 

 

 

 

Hopp rett ned til innholdet