Over 130 kvinner møtte til årets «Kvinnesprang» som gikk av stabelen i Grimstad, på Fagskolen i Agder, 16.november. Den årlige konferansen er et ledd i å bevisstgjøre kvinner om skjevheter i likestillingen på Sørlandet og derigjennom jobbe for en utjevning og en bredere deltakelse av kvinner både i arbeidsliv, politikk, styrer og råd.

Konferansen er et samarbeid mellom Agder fylkeskommune og Østre Agder IPR. Første del av kvelden handlet om kvinners deltakelse i arbeidslivet, om hva som påvirker og hindrer og hvilke konsekvenser det gir. Del to handlet om kunstig intelligens og hvilke utfordringer og muligheter det gir. Forsterker eller forbedrer det skjevheter? Elisabeth Asser ga forsamlingen gode eksempler på at teknologien ikke er nøytral og Karianne Ormseth snakket om hvordan kunstig intelligens og robotikk kan gi nye muligheter og eventuelt konsekvenser for kvinner i arbeidslivet.

Kvelden ble avsluttet med standup komiker Mor Therese fra Arendal og Marie Søraker loset innledere og forsamling muntert gjennom kvelden.

Les hele programmet HER

Hopp rett ned til innholdet